Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Maite Perroni

 

Teljes neve :

Maite Perroni Beoriegui

Becenév:

Mai

Magasság:

1,60 m

1983. március 9- én Mexikóvárosban

Maite csak 11 hónapos amikor családja Guadalajaraba költözik. Apja munkát kapott ott (Javier Perroni). A Perroni család 12 évig élt ott. Két fiatalabb testvére van Adolfo aki 3 évvel fiatalabb és Francisco aki 9 évvel fiatalabb tőle.  Maite a színészetet Televisa 's Centro de Educación Artistica tanulata. Egyik kedvenc hobbija a görkorcsolyázás.

Első szerepe a Rebeldeben volt. Ő alakította Guadalupe "Lupita" Fernández , egy tizenéves lányt aki nagyon szerény családi körülmények között él. Rebelde 2004 és 2006 között 440 epizódot forgattak belőle. Maite tagja volt a népszerű együttesnek a RBD-nek.

2008 megkapta a Cuidado con el Ángel főszerepét. A sorozat nagy siker volt egész Mexico oda volt érte, később az amerikai Univisión is levetítette. Sok országban levetítették és nagyon sikeres volt.

2009-ben forgatott egy új telenovellat  Maite és Eugenio Siller(Pokolba a szépfiúk: Alejandro) főszereplésével a telenovella címe pedig Me Pecado.

Maite a Cuidado con el Ángel főszerepéért meg kapta a legjobb fiatal főszereplő díját.

Mostanában egy színdarabban szerepel a címe Cena de Matrimonios főszereplő társa Sebastian Zurita.

 

 

Rebelde

Élete, karierje 

Maite csak 11 hónapos volt amikor családja Guadalajaraba költözött, apja munkája miatt (Javier Perroni). A Perroni család 12 évig élt ott. Két fiatalabb testvére van Adolfo aki 3 évvel fiatalabb és Francisco aki 9 évvel fiatalabb nála. Maite a színészetet Televisa 's Centro de Educación Artistica tanulata. Egyik kedvenc hobbija a görkorcsolyázás. Első szerepe a Rebeldeben volt. Ő alakította Guadalupe "Lupita" Fernández , egy tizenéves lányt aki nagyon szerény családi körülmények között él. Rebelde 2004 és 2006 között 440 epizódot forgattak belőle. Maite tagja volt a népszerű együttesnek a RBD-nek. 2008 megkapta a Cuidado con el Ángel, (Árva angyal) főszerepét. A sorozat nagy siker volt, egész Mexikó oda volt érte, később az amerikai Univisión is levetítette. Sok országban levetítették és nagyon sikeres volt. 2009-ben forgatott egy új telenovellát Maite és Eugenio Siller (Pokolba a szépfiúkkal - Alejandro) főszereplésével, a telenovella címe pedig Mi Pecado. Maite a Cuidado con el Ángel főszerepéért meg kapta a legjobb fiatal főszereplő díját. Mostanában egy színdarabban szerepel, a címe Cena de Matrimonios főszereplő társa Sebastian Zurita. Most 2010-ben egy új sorozatban minek cime Triunfo del Amor. Ebben a sorozatban is Wiliam Levy-vel szerepel együtt. (

 

Hétfőtől először láthatjuk a magyar képernyőkön Maite Perronit, aki 2008-as főszerepe óta az Árva angyalban valósággal berobbant a mexikói telenovella-iparba, jobbnál jobb szerepajánlatokkal halmozzák el, és nem is érdemtelenül. Ha kíváncsi vagy Maite tehetségére, kapcsolj az Árva angyalra, ha pedig kicsit jobban meg szeretnéd ismerni, maradj és tudj meg mindent, amit tudni érdemes a színésznőről, jó szórakozást hozzá!

Maite Perroni Beoriegui érdekes vezetékneveit olasz illetve baszk felmenőinek köszönheti, ő azonban már Mexikóban látta meg a napvilágot 1983. március 9-én. Barátai és rajongói egyszerűen csak May-nak hívják.

Maite tizenkilenc évesen döntött úgy, hogy az életét a színészetnek szenteli, és beiratkozott a Televisa színészképzőjébe, a CEA-ba, ahol 2003-ban végzett. Nem sokkal ezután élete nagy fordulatot vett, mikor is Pedro Damián a Rebelde című fiataloknak szóló sorozat szereplőválogatásán őt is beválasztotta a novellába. Érdekesség, hogy Maite minden álmát ennek a castingnak a kimenetelére tette fel, ugyanis úgy döntött, ha nem kerül be, otthagyja a színészetet és beiratkozik az egyetemre, ám végül Pedro Damián neki adta Lupita szerepét, mellyel Maite csaknem négy évre elkötelezte magát a Rebelde, és az annak szereplőiből alakuló popegyüttes, az RBD mellett.

A kezdetben jelentéktelen karakternek tűnő Lupita a telenovella három évadot megélt története folyamán egyre inkább előtérbe került, ám az együttesen belül népszerűsége nem vehette fel a versenyt a másik két női tag, Anahí és Dulce María közönségének erejével. Azok közül azonban, akiknek idegenül hatott mindkét, folyton szem előtt lévő lány, egyre többen kezdték megszeretni Maitét, akinek végül igen erős rajongótábora alakult ki szerte a világon.

Többek között erre és Maite fiatalos bájára alapozott Nathalie Lartilleux, amikor  2008-ban felajánlotta az akkor huszonöt éves lánynak élete első főszerepét, azaz Marichuy karakterét a Cuidado con el ángelben. A friss  arc mélyvízbe dobása remekül működött, és látva, hogy Maite milyen könnyedséggel és milyen otthonosan mozog a bátor főhősnő szerepében, a kezdeti aggodalmak egy csapással elszálltak a nézőkben. Sokan már-már az új Thalíát vélték felfedezni a lányban, persze ebben közrejátszott az a sok hasonlóság, ami a Cuidado con el ángel és Marichuy ill. a María-trilógia novellái és azok főhősnői között felfedezhető. Tény azonban, hogy Maite remekül bizonyította, hogy sokkal több egy egyszerű háttérénekesnél az akkoriban még továbbra is hihetetlenül népszerű RBD-ben, és lehet jövője színésznőként is, ráadásul nem is akármilyen. Ennek ellenére Maite egészen a feloszlásig tevékenyen részt próbált venni az együttes munkájában, noha már ő is kifelé kacsintgatott: a Cuidado con el ángel-hez például szólistaként három számot is felénekelt, ezek az Esta soledad (Ez a magány), a Contigo (Csak veled) és a Separada de ti (Elszakítva tőled). Maiténak az Árva angyal rengeteg díjat is hozott, többek között elnyerte a Premios TvyNovelas díjátadón a legjobb fiatak színésznőnek járó szobrot, az amerikai Univisión csatorna nézői pedig 2009-ben a telenovellák királynőjének választották.

Maite Eugenio Sillerrel a Mi pecadóban2009-ben aztán végleg feloszlott az RBD, így Maite teljes erőbedobással a színészetre tudott koncentrálni. Márciusban véget ért a Cuidado con el ángel forgatása, Maitét pedig máris megrohamozták a producerek: egy ideig úgy tűnt, hogy feltűnik Pedro Torres krimisorozatában, a Mujeres asesinasban (Gyilkos nők), ám közbejött egy újabb telenovella forgatása, amiért vissza kellett utasítania ezt a szerepet. Ez az új telenovella Juan Osorio Mi pecado (Az én bűnöm) című teleregénye volt, melyben Maite partnere a Pokolba a szépfiúkkal főhőse, Eugenio Siller lett, akivel Maite már a CEA-színészképzőben megfogadta, hogy egyszer még lesz egy közös sorozatuk. A történetben Maite Lucreciát játssza, akit anyja kiskora óta eltaszított magától, csak mert lánynak született. Mikor Lucrecia öccse egy balesetben meghal, az anya gyűlölete még inkább a lányra irányul, akit elszakítanak gyerekkori szerelmétől, mivel azt hiszik, hogy a fiú okozta Lucrecia öccsének halálát. Évekkel később a két szerelmes újra találkozik, és felizzanak az indulatok.

Maite Lucrecia szerepében egy Marichuy-tól merőben különböző karaktert keltett életre, utóbbi vadóc bája ugyanis egy lapon sem említhető Lucrecia sebzett szeretetéhségével, de ugyanakkor karakán kiállásával. Lucrecia és anyja, Rosario ellentmondásos anya-lánya viszonya a sorozat legerőteljesebb szála volt, nem csoda, hogy mindkettejüket díjra jelölték a 2010-es TvyNovelas-díjátadón, ahol a sorozat a legjobb eredeti történet díját vihette haza. Ennek a sorozatnak egyébként maga Maite énekelte a főcímdalát a Reik nevű formációval, íme a dal videoklipje:

 

A Mi pecado 2009 novemberében köszönt el a mexikói nézőktől, ám Maite nem maradt sokáig munka nélkül, 2010 elején ugyanis felkérést kapott a Cena de matrimonios (Házaspárok vacsorája) című színházi darabba, ahol Sebastián Zurita (En nombre del amor) partnere volt, és mellyel hatalmas sikert ért el nemcsak Mexikóban, hanem az Egyesült Államokban is.

2010 júniusában kiderült, hogy bár a második évadból a Mi pecado miatt kimaradt, a Mujeres asesinas harmadik évadjában mégis szerepet kapott Maite, aki Diana Bracho és María Rubio oldalán fog gyilkolni az egyik epizódban. Emellett minden jel arra utal, hogy a színésznő a legesélyesebb Salvador Mejía új főműsoridős sorozatának, az El triunfo del amornak a főszerepére, mellyel végre bemutatkozhat az előkelő 21:00-s idősávban is. Ha őt választják főszereplőnek, Árva angyal-beli partnerével, William Levy-vel is ismét összekerül, hiszen ő már biztos főhőse a produkciónak.

Maite egy rendkívül közvetlen, vidám és intelligens lány, ennyiben mindenképp hasonlít Marichuy-ra, és emellett fontosnak tartja, ha rajongóit ráébresztheti, hogy fogadják el magukat, hiszen az önbecsapás a legsúlyosabb vétek, amit önmagunk ellen elkövethetünk, mert onnan egyenes út vezet a gyűlölködésig és a boldogtalanságig. Maite hivatalosan jelenleg nem jár senkivel, a Cuidado con el ángel forgatása alatt szakított akkori barátjával, a zenész Guidóval, többször is "összehozták" a lapok William Levy-vel, ők azonban minden effajta híresztelést megcáfoltak.

A kép alatt egy rövid interjút találtok Maitéval, melyet a Cuidado con el ángel premierje előtt adott a TvyNovelas magazinnak:

- Maite, hogy érzed magad most, hogy lehetőséget kaptál, hogy főszerepben bizonyíts?

- Nagyon elégedett vagyok, de nagyon izgulok is. Minden olyan gyorsan történt, de most van itt a lehetőség, most kell tudnom élni vele. Mikor megtudtam, hogy én játszhatom el a főhősnőt, örömömben felhívtam minden számomra kedves embert, többek között a szüleimet és a vőlegényemet, Guidót, mert ők mindig és mindenben mellettem álltak.

- Marichuy-hoz hasonló karaktert képzeltél el első főszerepednek?

- Igen. Egy főszerep fontos állomás, ebben a szerepben pedig nagyon boldognak érzem magam. Ebben a történetben azt az üzenetet közvetíthetem a nézőknek, hogy mindig mindenből van kiút, erősnek kell lenni, és mindig, mindig előre nézni.

- Miben hasonlít egymásra Marichuy és Maite?

- Abban, hogy mindketten harciasak vagyunk, és kiállunk az igazunkért, ha kell. Igaz, hogy ő olyan dolgokat is megenged magának, mint például a lopást, amit én sosem tennék.

- Mesélj Marichuy-ról!

- Ő egy alapvetően jó lány, csak egy kicsit heves a természete, és könnyen elragadja a hév. Nem gondol a döntései következményeire, emiatt pedig mindig galibába keveredik.

- Hívtak már valaha angyalnak?

- Igen, Guido sok-sok éve azt mondta, hogy olyan angyali a pillantásom, de ezt csak azért mondta, hogy belészeressek, most már nem hallom tőle (nevet). Érdekes, hogy annak idején az RBD-rajongók csináltak egy klubot, melynek a neve "Maite Perroni angyali hangja" volt, ami csak véletlenül rímel a sorozat címére. De én nem vagyok angyal, ember vagyok, mint bárki más, és nagyon is élvezem.

- És egy olyan jóképű partner mellett, mint William Levy, nem gondolod, hogy felébreszted a párod féltékenységét?

- Nem, semmiképpen. Ez a munkám. Guido és én nagyon boldogok vagyunk együtt, majd az élet megmondja, mikor házasodunk össze, most nem sietünk sehova, hiszen mindketten dolgozunk. Sok-sok éve együtt vagyunk már, és ez bizalmat ad. William valóban fantasztikus, nagyon profi, remekül kijövünk, és megvan köztünk az a bizonyos izzás is, amitől mindenki bele fog szeretni ebbe a párosba, legalábbis mi ezen leszünk!